Luukku 6: Pehmeä paketti hyväntekeväisyyteen

Joulu on antamisen aikaa ja hyväntekeväisyys sopii tähän aikaan kuin nenä päähän. Näin itsenäisyyspäivänä onkin sopiva hetki kaivaa kaapin kätköistä sinistä ja valkoista lankaa ja antaa puikkojen heilua samalla kun katselee tuntematonta sotilasta / linnanjuhlia.

pc047266-pipo3

Keneltäkään ei ole tainnut mennä ohi, että ensi vuonna on suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi. Meille neulootikoille sopivia keräyksiä on ainakin:

Minä kun olen innostunut noista lasten pipoista ja sopivat langatkin löytyivät kaapista niin lähdin nyt mukaan tuohon Aamulehden keräykseen.

Keräyksen yhteydessä oli ohje pipolle, mutta kun pipon sai tehdä myös vapaavalintaisella ohjeella (kunhan se on vastasyntyneen kokoa) niin tein tuolla tutulla ohjeella.

 

Koko: Leveys 14cm, korkeus 14cm, paino 30g
Materiaali:
Drops Merino Extra Fine
Työvälineet: Sukkapuikot 3,5 mm ja 4 mm.
Ohje: DROPS Baby 20-8 myssy

Ohjeen pienin koko on 1-3 kk ikäiselle, joten muokkailin hieman alkua. Tein heti alussa 10 silmukkaa, neuloin yhden kerroksen lisäilemättä ja sitten aloitin suoraan viiden silmukan ympärille tulevat lisäykset. Näin silmukoita tuli työhön 70. Käytin pelkkiä sukkapuikkoja, koska 40 cm pyörypuikot olisivat olleet turhan naftit tähän työhön.

Niin juu ja jätin korvaläpät pois piposta. Meidän kuopus on pyöritellyt sen verran päätään pipojen sisällä, että ne läpät olisivat kuitenkin jossain nenän päällä niin en niitä nyt sitten tähän keräyspipoon tehnyt lainkaan.

Raidoitin oman piponi 2 sinistä, 6 valkoista -tyylillä. Jos jotain tekisin toisin niin laittaisin kuuden sijastasta viisi kerrosta valkoista ja saman verran raitoja. Näin piposta tulisi tasapainoisemman mallinen. Nyt tuosta tuli vähän pitkulainen.

Se mikä minua tuossa keräyksessä hieman korpesi oli, että siinä tunnuttiin melkeinpä kannustavan tekemään pipot perusvillalangasta, eli esimerkiksi seiskaveikasta. Mutta sehän on ihan pirun kutittavaa, en tekisi siitä itsellenikään pipoa. Toki sanotaan, että alla käytetään puuvillamyssyä, mutta sitten taas menetetään kaikki villan hyvät ominaisuudet. No, matalaa osallistumiskynnystä tuossa varmasti havitellaan.

Itse halusin kuitenkin ehdottomasti tehdä sellaisen pipon, joka on pehmeä ja jota voi vauvan ensimmäisen kuukauden käyttää ihan sellaisenaan lämmittämään pientä päätä. Vastaavanlainen pipo on lämmittänyt meidän puolivuotiasta nyt jo pari kuukautta, toimii :).

 

Niin ja jos tuosta listasta ei löytynyt mieleistä neulontakohdetta niin aina voi tehdä jotain ihanaa käsintehtyä johonkin ”tavalliseen” keräykseen, kuten:

 

pc047261-pipo2

Jätä kommentti